Kesämökin saunan lattia

Kesämökin saunan lattia pinnoitetta vaille valmis, tehty 18mm filmivanerista, kallistukset tehty soiroilla, ei lämpöeristeitä, alunperin oli tarkoitus . Mikä olisi paras tapa pinnoittaa mökin saunan lattia? Samassa tilassa myös peseydytään ja mökki on talvet kylmänä.

Asiaan liittyy myös saunan lattia, joka tulisi budjettisyistä. Voiko talvella kylmillään olevan kesämökin saunan lattian laatoittaa vesieristeen . Suunnitteilla olisi kesämökin rakentaminen, ja toimittaja jonka olen valinnut sanoo ettei heidän saunan lattia ole paketissa puusta . Määräysten mukaan märkätilan lattia- ja seinäpinnat on vedeneristettävä.

Korjausrakentamisessa ja kesäkäyttöisessä rakennuksessa . Joskus korjataan mökkisaunan lattia, joku haluaa uudet lauteet ja joillekin rakennetaan peräti uusi saunarakennus. Taskoitus on tehdä pilariperustus, mutta tuo saunan lattia mietityttää. Entä korvaako kotivakuutus, jos astianpesukone vuotaa?


Maalikaupassa olivat suu ammollaan kun kysyin saunan lattiaan. Kyseessä siis kesämökin täyshirsinen rantasauna, löylytila kattaa koko . Lattian alla on tärkeää olla hyvä tuuletus, jolloin lattia pääsee. Silloin kun metsämökkimme saunan lattian tein, niin kävi mielessä, että .

Kaikkihan tietävät että saunamökit tehdään pilareiden päälle, joten saunan ja pesutilan lattia on silloin puuta. Miten tuo puulattia sitten pitäisi rakenteellisesti . Seuraavaksi urakkana olisi purkaa betonilattia joka on rakennettu rossi. Tuttava kesämökin saunaa remontoidessa juurikin laatoitti hienosti . Perinteinen ja erittäin hyvä saunan lattia oli ja on edelleen pelkkä lankutus. Ponttilankutuksella johdetaan vesi ”ulosheittäjän” kautta jopa avo-ojaa myöten . Meille suomalaisille sauna on enemmän kuin peseytymispaikka, melkein.


Saunan lattia tehdään nykyään lähes poikkeuksetta keraamisista . Meillä on 70-luvun taitteessa rakennettu kesämökki. Vaihtoehdoksi tarjottiin laatta, laminaatti tai muovimatto lattiaa. Lauta halkeaa todella helposti niin kosteassa saunassa kuin tässäkin tapauksess. Koska saunan korkeus oli 260cm päätettiin, että olemassa oleva lattia saa jäädä ja betonikynnyksen päälle rakennetaan irrotettavat puurallit.


Saunan puiset lattiat ja lattiaritilät ovat olleet kauan ilman käsittelysuositusta. Nyt tähänkin tarkoitukseen on kehitetty oma tuote, sävytettävä Supi Lattiaöljy. Mökkisaunan remontin yhteydessä on lattialle ehdolla laatoitus.


Laattahan on helppo pitää puhtaana, mutta meikäläistä epäilyttää laatan . Kesämökin saunan puulattia puretaan kokonaisuudessaan ja rakennetaan uusi puulattia puusuutarin blogissa kuvatulla tavalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muovimaton maalaus betolux

Pesuhuoneen katon höyrynsulku

Hirsisaunan lattia