Kylpyhuoneen kosteus

Kostea kylpyhuone haisee tunkkaiselle ja pyyhkeet ynnä . Onko normaalia että kylpyhuoneen suihkutilassa seinälaatan ja vesieristeen välissä (pari alinta laattariviä) on kosteutta, vai edellyttääkö tilanne . Vanhempieni kylpyhuoneessa (v. 2005) tehtiin kosteusmittaus, jossa todettiin kohonneita arvoja suihkuhanojen alla ja suihkunurkan alimmalla .

Kylpyhuoneestamme löytyi suihkunurkkauksen seinistä ja lattioista kosteutta. Kosteus on päässyt seinän ja laatoituksen väliin suihkujen yhteydessä. Kylpyhuoneessa lukee näin: Nurkassa vähän kosteutta parin laatan alla, lattiakaivon vieressä myös muutama laatan alla.


Kosteus- ja homevauriot ovat suomalaiskodeissa yleisiä.

Terveysongelmia ei kannata jäädä odottamaan, vaan vahingot pitää hoitaa heti. Suihku ja saunaremontti tehty vuosi sitten. HS:n lukijat esittävät kahdeksan kysymystä kylpyhuoneen korjauskuluista.


Jos kosteus on vedeneristeen alla, kyseessä on kosteusvaurio. Vähän ottaa päähän kun ostettiin ihan uus asunto ja sit käykin näin, että jostain on päässyt vesi vuotamaan laattojen alle kylpyhuoneen lattiassa. Kosteusvauriolla tarkoitetaan tilannetta, joissa vesi on päässyt tekemisiin kosteutta kestämättömien materiaalien kanssa ja aiheuttanut sen pilaantumista.

Vuonna 19tehdyn kylpyhuoneen laatoitustyön yhteydessä tehty virhe. Varsinkin kylpyhuoneen käytön yhteydessä voi sisätilojen hetkellinen kosteusprosentti nousta liian korkeaksi, kun kylpyhuoneen kosteus ei poistukaan . Kosteus ja huono sisäilma voivat aiheuttaa samanlaisia oireita kuin. Tiedän monta tapausta, jossa kylpyhuone on purettu turhan takia.


Ennen remontin alkua remonttimies mittasi kylpyhuoneesta kosteutta lattiakaivon ympäriltä sekä wc-istuimen ja seinän välistä. Rakennuksen liiallinen kosteus voidaan myös todentaa sähköisillä mittalaitteilla. Alapohjan vaurion syy on yleensä joko kylpyhuoneen lattiavaurio tai talon . Kylpyhuoneen vedeneristystyöt voidaan aloit-.


Kylpyhuoneen vedeneristyksen ja laatoituksen työjärjestys. Betonin suhteellinen kosteus mitataan asia-. Esimerkiksi kylpyhuoneen kosteutta laattojen pinnoilta mittaava menetelmä ei kerro, onko kylpyhuoneessa oikeasti kosteutta. Kylpyhuoneen kosteus johtuu suihkusta, kylvystä, pyykin kuivatuksesta ja peseytymistä, jota varten kylpyhuone siis tehdään. Kylpyhuone- ja poistopuhallin käyntiajanpidennyskytkimellä ja kosteudentunnistimella.


Peilin ja ikkunan pintaan suihkun aikana tiivistyneen kosteuden tulee häipyä lyhyen ajan. Pese kylpyhuoneen lasitetut laatat ja pesu- ja wc-altaat näiden .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muovimaton maalaus betolux

Pesuhuoneen katon höyrynsulku

Hirsisaunan lattia