Vesieristys laki

Kaikki muut puhuu, että lain mukaan vesieriste pitää olla märkätilassa kattoon asti . Eli sellainen laki, jonka mukaan vesieriste on pakollinen ja esim. Vesieristyksen tulee olla saumoineen, läpivientien tiivistyksineen ja epäjatkuvuuskohtineen täysin vesitiivis. Rakenteet ja LVI-järjestelmät on tehtävä siten, ettei . Lain olettamasäännöksen mukaan yhtiö siis vastaa vesieristeen toimivuudesta.


Jos kosteuseristys ei toimi ja seurauksena on kosteusvaurio, . Vesieristystä saa tehdä kuka vaan, kunhan seuraa valmistajan ohjeita!

Mitään lakia ei ole olemassa joka tämän kieltäisi, kuten esimerkiksi . Kuitenkin kuuluko minun maksaa seinien vesieristys? Taloyhtiö voi toki aina tehdä fiksumpia päätöksiä kuin laki vaatii. Suomen lakia selkokielellä yksityisten ja yritysten lakiasioihin.


Teknologiapäällikkö, Insinööritoimisto Mikko Vahanen Oy pekka. YMPÄRISTÖMINISTERIÖ, Asunto- ja rakennusosasto. Taloyhtiö on kuitenkin luvannut osallistua vesieristyksen asentamiseen. Lain 1§:ssä annetaan olennaisten teknisten vaatimusten lisäksi asetuksenantovaltuutus koskien rakennusten käyttö- ja huolto-ohjetta.


Kylpyhuoneen vesieristäminen on kriittinen työvaihe ja vaatii ammattitaitoa sekä huolellisuutta.

Jos vesieristämäinen on toteutettu väärin voivat vahingot olla . Vesieristys ei ole mielestäni mitään rakettitiedettä. Laissa ei ainakaan vielä ole kielletty itse vesieristyksen tekemistä omakotitaloon. Mutta vesieristys onkin tosiaan kimurantimpi juttu.


Tuo laki vesieristyksestä EI ole ainoa velvoittava laki eli sen ns. Löytyykö täältä ketään, joka tuntisi rakennuslakia sen verran, että osaisi sanoa, mistä löytyy vastaus siihen, tarvitseeko . Isännöitsijä kävi tsekkaamassa vaan että vesieristys oli hyvin tehty ja . Laissa on viiden vuoden siirtymäaika asetusten uusimiselle. Aiempia Suomen rakentamismääräyskokoelman määräyksiä ja ohjeita voidaan siirtymäajan . Vesieristyksen näyttö- ja teoriakoe järjestetään myöhemmin työmaalla sovittuna ajan- kohtana VTT:n hyväksymän märkätilojen sertifioinnin . Tällaisessa tapauksessa voi tulla vastaan kysymyksiä, että kenen vastuulla tutkiminen on. Tähän liittyen laissa ei ole suoria pykäliä, mutta kyllä .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muovimaton maalaus betolux

Pesuhuoneen katon höyrynsulku

Hirsisaunan lattia