Hirsisaunan lattia

Saunan lattia on yllättävän tärkeä yksityiskohta löylykokemukselle. Tässä kirjoituksessa pohdin saunanlattian toivottuja ominaisuuksia, . Perinteinen ja erittäin hyvä saunan lattia oli ja on edelleen pelkkä lankutus.

Ponttilankutuksella johdetaan vesi ”ulosheittäjän” kautta jopa avo-ojaa myöten . Vanha saunamme on niinsanottu kesäsauna, jota voi kuitenkin yhtä hyvin lämmittää talvella. Miten saunan alin seinähirsi kannattaisi suojata kosteudelta? Voiko alinta hirttä ja lattian ja seinän saumaa jotenkin eristää tai suojata?

Saunan rakennustöissä ehdittiin viime kerralla aloittaa pukuhuoneen lattian runkorakenteiden teko. Laitetaanpa siitä vielä kuvat ennen uusia . Suuresta ilmantarpeesta johtuen saunan lattian rakenne voi olla hyvin avonainen. Kun suurin osa uudesta ilmasta tulee kiukaan vierestä, ilman kierto saadaan . Jos sauna on talvella kylmä eikä lattiaa lämpöeristetä, oikea ratkaisu on puulattia. Lattian alle asennetaan normaalit kannattajat ja päälle . Hirsisaunan kengittäminen, perustukset ja lattia8.


XFJpsME-ZcVälimuistissaSamankaltaisia18. Tällä hetkellä vain kesäisin käytettävässä rossipohjaisessa hirsisaunassa on tuliterä 30+ vuotta vanha puulattia.

Mikä olisi paras materiaali, lattiaponttiko? Ostin muutama vuosi sitten mökin ja siellä oli saunan lattialle laitettu muovimatto,samoin pesutilassa. Nykysaunan ongelmana on rossipohjaan vuotanut muovimatto.


Kaikki pitää repiä nyt siis auki, mutta . Kesämökin saunaan tulee puulattia josta vedet valuu kouruun ja sieltä pihalle. Onko kokemuksia millä lattia tulisi käsitellä jotta se kestäisi . Yleisin materiaali saunan seinässä on kuusipaneeli. Saunan lattia tehdään nykyään lähes poikkeuksetta keraamisista laatoista, ja se . Mikä olisi paras tapa pinnoittaa mökin saunan lattia? Entä korvaako kotivakuutus, jos astianpesukone vuotaa?


Vanhan pihasaunan puulattia olisi tarkoitus uusia. Vanha on lattiaponttia, rako keskellä lattiaa josta vesi valuu kouruun. Mitähän puuta olette moisessa lattiassa . Saunan korjaukseen liittyen työssä otetaan esille yleisesti hirsirakentami- seen liittyviä. Kuva Periaatepiirros eristämättömästä saunan lattiasta.


Kaikkihan tietävät että saunamökit tehdään pilareiden päälle, joten saunan ja pesutilan lattia on silloin puuta. Miten tuo puulattia sitten pitäisi rakenteellisesti .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muovimaton maalaus betolux

Pesuhuoneen katon höyrynsulku