Betonin jälkihoito

Valettu betoni on jälkihoidettava eli pidettävä kosteana ja suojattuna, koska betonin kovettuminen vaatii kosteutta ja liian nopea kuivuminen kasvattaa . Jollei veden haihtumista betonin pinnasta pystytä estämään, seuraa aina seuraava ketjureaktio: Vesi haihtuu betonin huokosista pinnan . Jälkihoito on oikeiden kosteus- ja lämpötilaolosuhtei- den varmistamista sekä betonin suojaamista ulkoisilta rasituksilta kovettumisen .

Tämä ylimääräinen (haihdutettava vesi) aiheuttaa betonin halkeilun kasteltiin sitä valun jälkeen tai ei. Jälkihoito toimii ainoastaan jos se on aloitettu riittävän aikaisin ja sitä jatketaan riittävän kauan. Muihin laatutekijöihin luetaan betonin lujuuden ohella kiinnitetyn lattian pintabetonin tartunta.


Vala betoni muottiin mahdollisimman matalalta ja suoraan alaspäin.

Jälkihoito on tärkeää, jotta betonin pinta ei kuivuisi liian nopeasti ja halkeilisi. Betonivalun tekemistä on odotettu kuin kuuta nousevaa. Se on yksi tärkeimmistä merkkipaaluista tontilla, sillä betonin kuivuminen vaikuttaa . Suurten toimitusmäärien ansiosta voimme myydä asiakkaillemme betonin pumpattuna valutyön ohella todella.


BETONIN JÄLKIHOITO (lattiavalun jälkeen) 1. Betonin kutistuminen aiheuttaa halkeamien li-.

Betonin levitykseen, tärytyk- seen ja ”jälkihoitoon” kannattaa mieluiten varata koke- nut työryhmä, jolta valutyö etenee oikeaoppisesti ja. Betonin jälkihoitoa varten varataan valmiiksi tiiviit peitteet ja esimerkiksi . Espoon kaupunki rakennuttaa ja Graniittirakennus Kallio Oy urakoi monivaiheista Kaitaantie, Finnoonsilta ja Suomenlahdentie -hanketta. Betonin jälkihoito tapahtuu hallitusti sisätiloissa. Kosteustasapainosta huolehditaan ilmastoinnilla.


Betonin vähimmäisjälkihoitoajat ja muotinpurkulujuus on . Tehokas betonin jälkihoitoaine, joka on päällemaa- lattavissa: → Sika Top-(jälkihoidon jatkaminen). Erittäin tehokas betonin jälkihoitoaine, joka ei ole. Paahtava helle voi kuivattaa betonia liian nopeasti ja aiheuttaa valun.


Betonin jälkihoito on helteellä myös normaalia työläämpää, koska . Valettu betoni on jälkihoidettava eli pidettävä kosteana ja suojattuna, koska betonin kovettuminen vaatii kosteutta ja liian nopea kuivuminen . Betonin sisäinen jälkihoitoaine on betonimassaan valmistusvaiheessa. Jälkihoito pelkästään sisäisen jälkihoitoaineen avulla ei ole suositeltavaa, mutta mikäli . BETONIN Read more about betonin, varmistaa, olosuhteet, betonipinnan, betoni and pinnan. Betonin jälkihoito on erittäin tärkeä vaihe. Kovettumisen aikana on huolehdittava riittävästä kosteudesta ja lämmöstä, jota on tarvittaessa .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muovimaton maalaus betolux

Pesuhuoneen katon höyrynsulku

Hirsisaunan lattia