Vedeneristys määräykset

Suomen rakentamismääräyskokoelman määräysten ja . Seinän vedeneristys limitetään lattian seinälle nostetun vedeneristyksen päälle. Yleensä noudatetaan hyvää rakennustapaa ja Cmääräykset ovat sitovia .

Uutta määräyksissä on se, että enää märkätiloissa ei riitä pelkät kosteudeneristykset vaan kaikkiin seinä- ja lattiarakenteisiin edellytetään vedeneristyksiä. Varsinaisten määräysten lisäksi remontoijan ja rakentajan olisi hyödyllistä tuntea. Vedeneristyksen tulee olla riittävän sitkeän, jotta saumoineen kestää . Lattian vedeneristyksen reuna on suositeltavaa nostaa seinälle ainakin 1mm.

Opinnäytetyön aiheena oli märkätilan vedeneristys ja tilaajana oli Lujatalo Oy:n. Rakentamismääräyskokoelman määräykset ovat perinteisesti koskeneet uuden rakennuksen rakentamista. Kosteat tilat on saatava kuivumaan, joten ilmanvaihto on tärkeä ja nykyiset määräykset edellyttävät märkätiloilta aina vedeneristystä.

Keskustelupalstoilla ja myöskin tosielämässä usein väitetään että vedeneristystä saa tehdä ainoastaan vesieristyssertifikaatin omaava . Nykyisin voimassa olevat rakentamisen kosteuteen liittyvät määräykset ja –ohjeet. Vesieristyksen tehtävä on estää veden pääsy rakenteisiin, se toteutetaan tavallisesti levittämällä vesieristysainetta telalla kylpyhuonelaattojen alle seinä- ja . Lue sivuiltamme eri vaihtoehdot pesutilojen vedeneristykseen! Aikaisemmat määräykset olivat vuodelta 1975. Nykyinen RakMK CKosteus, määräykset ja ohjeet tuli voimaan. Cmääräyksistä vaan sertifioiduista vedeneristysmenetelmistä.


Tehtäessä hyväksytysti vedeneristys tulee noudattaa . Aiempia Suomen rakentamismääräyskokoelman määräyksiä ja ohjeita voidaan siirtymäajan puitteissa soveltaa kunnes uudet säännökset on annettu. Uusissa määräyksissä vaaditaan vesieristyksen tekoa sekä seiniin että lattiaan, pelkkä kosteussuoja ei riitä. Määräykset joita kylpyhuonetta remontoidessa tulee noudattaa koskevat yleisesti. Seinän vedeneristys limitetään lattian seinälle nostetun . Korvataanko vesivahinkoa jos vedeneristyksiä ei ole tehty.


C2-määräykset vaatii vähintään milliä).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muovimaton maalaus betolux

Pesuhuoneen katon höyrynsulku

Hirsisaunan lattia