Kellarin vesieristys

Kellarin maanvastainen seinä voi olla anturallinen perusmuuri, jolloin kellarin lattia on maanvarainen tai se voidaan perustaa paaluille, kaivinpaaluille . Kellari on tiivistetty sisäisesti ilman ulkoisia maansiirtotöitä. Tämä tarkoittaa että kellari on pysyvästi vesieristetty ilman .

Kellarin lattia eli talon alapohja saattaa huolimattomasti rakennettuna päästää. Olen ostanut rintamamiestalon ja ongelmani on, että suurilla sateilla kellarini täyttyy vedestä. Kaupungin rakennusvalvonta on edellisen . Nythän vaaditaan vesieristys pesutiloihin, aikani tutkittuani netistä vesieristeitä .

VälimuistissaSamankaltaisiaKellarissa olennaisinta on, että se on oikein tehty ja näin ollen teknisesti toimiva. Väärin tehtynä kellari aiheuttaa helposti homevaurioita ja sitä kautta . Myös kellarin eristykseen suositellaan kumibitumikermiä. Maanpinnan alapuolelle jäävä kellarin seinä käsitellään Icopal Bitumiliuoksella.

Maakellarin vedeneristykset Katepal-tuotteilla. Nykyaikainen maakellari rakennetaan joko 1) betonista, paikalla valaen tai elementeistä koottuna tai 2) harkoista . Kellarin maanvastainen ulkoseinä vaatii aina erillisen vesieristyksen. Seinän ulkopintaan tehtävien vesieristeiden lisäksi tarvitaan aina riittävät salaojitukset ja . Mitenkäs suoritan oikeaoppisesti uuden rinnetalon maanalaisen osan vesieristyksen? Itse olin mielessäni laittamassa anturan päälle bitumikermin ja muuten . Kellarin katon betonilaatan päällä ei ollut pikeä, vaan purutäyte makasi. Suihkukaappi tai amme pelastaa lattian, jossa ei ole vesieristystä.


Finnfoam Oy suosittelee eristämään kellarin seinän ensisijaisesti ulkopuolelta joko Finnfoamin peruseristelevyillä tai erityisesti kellarin seinään suunnitellulla . Kingspan Therma -eristeet soveltuvat kellareiden eristämiseen. Eristeet asennetaan suoraan kiinni kellarin seinään. Eristeet toimivat höyrynsulkuna, joten . Muistakaa että ainut tiivis kerros tulee olla tuo höyrynsulkumuovi (tai vesieriste kph) sekä sijainti aina sisäpinnassa, seinäkoolauksen alla ei toimi koska vanhat . Seinään joko gyprok ja vedeneriste tai kaakelilujalevy joka on vesieristetty (toki kaakelilujalevyn saumat eristetään ohjeiden mukaan).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muovimaton maalaus betolux

Pesuhuoneen katon höyrynsulku

Hirsisaunan lattia