Penrosen laatat

Penrosen laatat ovat tapa peittää taso jaksottomasti pienellä joukolla erilaisia monikulmioita. Ne ovat saaneet nimensä tällaisia laatoituksia 1970-luvulla . Keskuskadun laatoitus antaa itse asiassa väärän kuvan Penrosen laatoista.

Yllä olevaan Keskuskadulta otettuun kuvaan on rajattu kaksi . Taiteen väitöskirja jäi Markus Rissaselta syrjään, kun laatat vaativat kokopäiväisen huomion. Tehtävän ideana on rakennella kuvioita Penrosen laatoista annettujen sääntöjen mukaan. Jos laatat vaikka vielä värittää erivärisiksi .

Kadunpätkän peittäminen laatoituksella siten, että laatat eivät mene. Toinen Penrosen laatoitus, P muodostuu kahdesta nelikulmiosta, jotka . Ole edelläkävijä ja kaakeloi lattiaasi pieni pala äärettömyyttä Penrosen muodoilla! Penrosen laatoitus on vastaus matemaatiseen pulmaan: . Tällä viikolla tutustutaan Penrosen laattoihin ja ihmetellään laattoja paikan päällä Helsingin keskustassa. Tässä Penrose-laatoituksessa ideana on täyttää pintaa kahdenlaisilla laatoilla siten, että samat värit osuvat aina yhteen.


Keskuskatu, Helsinki Se valmistuu pala palalta kuin Nabokovin romaani. Kuviosta ei saa mitenkään otetta, eikä pidäkään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muovimaton maalaus betolux

Pesuhuoneen katon höyrynsulku

Hirsisaunan lattia